Cosul este gol!

Politica de confidenţialitate

 

Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

SC ART CREATIV SRL cunoaste importanta datelor dumneavoastra si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic.

Conform cerintelor Regulamentului General privind Protectia Datelor nr. 679/2016 al U.E. pentru protectia persoanelor fizice cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, SC ART CREATIV SRL administreaza in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele cu caracter personal pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, în contextul vizitarii site-ului si livrarii comenzilor efectuate prin www.edituraelicart.ro

Aceste informatii vor putea fi folosite de catre ART CREATIV pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc. numai cu acordul prealabil al clientului. Furnizarea datelor personale catre ART CREATIV nu implica obligativitate din partea utilizatorilor iar acestia pot refuza furnizarea acestor date in orice circumstante si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date. Orice astfel de cerere/notificare in vederea stergerii acestora din baza de date, se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Edituraelicart.ro foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla sub controlul nostru.

ART CREATIV  se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti. Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

Informatiile furnizate catre ART CREATIV sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor, trimiterea de mesaje personalului ART CREATIV, abonarea la newsletter, etc), conform legilor in vigoare ART CREATIV nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajeaza spam-ul, si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora.

ART CREATIV certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare. Printre aceste drepturi se numara (enumerarea nu are un caracter limitativ):

  • dreptul de a cere ART CREATIV sa va confirme prelucrarea sau nu a datelelor Dumneavoastra personale, in mod gratuit;
  • dreptul de a cere ART CREATIV sa rectifice, actualizeze, blocheze sau sterge, in mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conforma dispozitiilor Legii nr. 677/2001;
  • dreptul de a cere ART CREATIV sa inceteze, in mod gratuit, prelucrarea datelor Dumneavoastra personale;
  • dreptul de a cere ART CREATIV sa inceteze expedierea de mesaje promotionale.

ART CREATIV nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.

Orice accesare a bazei de date cu informatii personale a utilizatorilor edituraelicart.ro inclusiv orice incercare de acces neautorizat, va fi inregistrata intr-un fisier de acces. Fisierele de acces vor face posibila identificarea de catre ART CREATIV a persoanelor care au accesat date cu caracter personal fara un motiv legitim, in vederea sesizarii organelor competente. Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul Edituraelicart.ro, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului Edituraelicart.ro si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au initiat aceasta actiune.

Prin bifarea faptului ca sunteti de acord cu Termenii si conditiile precum si Politica de prelucrare a datelor cu caracter pesonal sau, dupa caz, prin continuarea utilizarii site-ului si a serviciilor noastre, sunteti de acord cu aceasta Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

SC ART CREATIV SRL va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati si va prelucra datele dumneavoastra in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protectia datelor” sau “GDPR”), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei.

Categoriile de date cu caracter personal care sunt prelucrate

Prelucram urmatoarele categorii de date cu caracter personal:

- colectam datele de caracter personal pentru crearea unui cont pe site-ul www.edituraelicart.ro , in vederea efectuarii comenzii si livrarea ei: adresa de e-mail, numele si prenumele, nr. de telefon, adresa de livrare, data nasterii -optional;

- alte informatii care rezulta din folosirea aplicatiilor de tip Cookies; 

- pentru livrarea cadourilor - castigatorilor campaniilor promotionale: nume si prenume, telefon/fax, e-mail, adresa (domiciliu/resedinta). SC ART CREATIV SRL prelucreaza date pentru trimiterea codourilor castigatorilor campaniilor promoționale (daca este cazul) si pentru conformarea cu cerintele legislatiei fiscale. Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, de asemenea, nu dorim să colectam sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit varsta de 16 ani.

Datele cu caracter personal care beneficiaza de un regim special de protectie cum ar fi codul numeric personal, seria si numarul actului de identitate, vor fi colectate si prelucrate in conditii limitative si in concordanta cu dispozitiile legale pentru asigurarea respectarii regulilor aplicabile in domeniul protectiei datelor cu privire la acestea. Furnizarea datelor cu caracter personal este necesara pentru ca SC ART CREATIV SRL sa realizeze activitătile afisate mai sus.

Scopurile colectarii si prelucrarii datelor cu caracter personal

SC ART CREATIV SRL colecteaza si prelucreaza datele de caracter personal pentru urmatoarele scopuri de prelucrare:

- activitati comerciale de vanzari produse prin website-ul www.artcreativ.ro

- administrarea conturilor clienților in vederea livrarii comenzilor efectuate de catre clienti.

- prelucrarea comenzilor: preluarea, expedierea si facturarea acestora;

- solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda

- returnarea produselor conform prevederilor legale;

- rambursarea contravalorii  produselor conform prevederilor legale;

Prelucrarea datelor pentru aceste scopuri este necesara livrarii comenzilor. De asemenea, anumite prelucrari sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala si contabila.

Cat timp pastram datele cu caracter personal / Durata prelucrarii datelor 

Ca regula generală, vom stoca datele cu caracter personal cat timp aveti un cont in www.artcreativ.ro . Puteti sa ne solicitati oricand stergerea anumitor informatii sau inchiderea contului, sau chiar puteti sterge contul Dvs. accesand “Contul meu” apasand pe butonul “eliminati datele personale din magazin” , sub rezerva pastrarii anumitor informatii ( ex. produsle comparate de o persoana anonima), in situatiile in care legislatia aplicabila permite (ex.legislatia fiscala si contabila).

Va fi determinata in general de momentul exercitarii dreptului dumneavoastra la opozitie, in conditiile cf. art. 21 alin. 2 din Regulamentul  European nr. 679/2016.

Exceptie: durata prelucrarii datelor este de 5 ani, ca regula, sau pana la exercitarea dreptului de opozitie. De asemenea, SC ART CREATIV SRL poate stoca datele cu caracter personal pe o astfel de durata mai indelungata, in scop probatoriu si de arhivare (conform legii contabilitatii)

Cui dezvaluim datele cu caracter personal

 In vederea realizarii unuia sau mai multor scopuri din cele mentionate mai sus, SC ART CREATIV SRL poate dezvalui datele dumneavoastra cu caracter personal urmatoarelor categorii de destinatari:

– furnizorilor de servicii de curierat;

– furnizorilor de servicii de plata/bancare;

- autoritatilor publice (Parchet, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului), in baza si în limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Accesul la datele dvs. de catre persoane juridice sau furnizorilor de servicii se realizeaza în conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, în baza unor angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate în siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare.

Datele înregistrate de prin website-ul www.edituraelicart.ro nu se vand catre terti si sunt folosite doar in scopul livrarii comenzilor efectuate prin website-ul www.edituraelicart.ro 

În ce tari sunt transfeate  datele cu caracter personal

În prezent, stocam si prelucram datele dvs. cu caracter personal doar pe teritoriul Romaniei.

Protejarea si securitatea datelor cu caracter personal

Ne angajam să asiguram securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate.

- Stocarea datelor pe servere securizate

- Protectie prin parole;

- Blocarea automata a terminalelor (calculator/laptop etc) cand nu sunt folosite (idle state);

- Eliminarea drepturilor de acces pentru USB si alte suporturi de memorie

- Software de verificare a virusilor si firewall-uri

- Securitatea retelelor locale si WAN;

In ciuda masurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, va atragem atentia ca transmiterea informatiilor prin Internet, in general, sau prin intermediul altor retele publice, nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute sşi utilizate de catre terte parti neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

Drepturile clientilor si utilizatorilor

Prin citirea prezentei Politici ati luat la cunostinta de faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de Regulament, respectiv: 

-de a fi informati cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, cf. articolul 13 si 14 din Regulament;

-de acces la datele dumneavoastra cu caracter personal cf. articolul 15 din Regulament;

-de a solicita o copie despre datele cu caracter personal, de a fi informat cat timp se pastreaza aceste date

-de a rectifica datele dumneavoastra cu caracter personal cf. articolul 16 din Regulament;

-de stergere (“dreptul de a fi uitat”) a datelor personale cf. articolul 17 din Regulament, acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate sau v-ati retras consimtamantul. Nu avem obligatia de a ne conforma solicitarii dvs. de stergere a datelor dvs. cu caracter personal in cazul în care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesara pentru respectarea unei obligatii legale.

-de a obtine restrictionarea prelucrarii cf. articolul 18 din Regulament;

-la portabilitatea datelor cf. articolul 20 din Regulament;

-de a va opune prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati rectificarea, actualizarea ori stergerea datelor in conditiile legii - in cazul datelor cu caracter personal prelucrate pentru scopuri de marketing direct, acest drept poate fi exercitat oricand, in mod gratuit si fara justificare cf. articolul 21 din Regulament;

- de a nu fi supus unei decizii individuale cu caracter automat, inclusiv crearea de profiluri cf. articolul 22 din Regulament;

- de a depune o plangere la Autoritatea de supraveghere ANSPDCP cf. articolul 77 din Regulament;

-de a va adresa justitiei în cazul in care s-au constatat incalcari ale legislației in materie cf. articolelor 78 – 79 din Regulament.

Va puteti exercita aceste drepturi trimitand un e-mail catre SC ART CREATIV SRL pe adresa de e-mail  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

Prevederi speciale legate de minori

SC ART CREATIV SRL nu urmareste in activitatile sale de prelucrare de date, prelucrarea datelor cu caracter personal ale minorilor. O atentie deosebita se acorda pentru a se asigura ca orice prelucrare a datelor cu caracter personal ale minorilor se realizeaza in conformitate cu cerintele Regulamentului cf. articolul 8 si în cazuri strict determinate.

SC ART CREATIV SRL nu realizeaza activitati promotionale de marketing direct fata de minori.

Minorilor care nu au implinit varsta de 16 ani nu li se permite solicitarea de servicii pe site-ul www.edituraelicart.ro , ori participarea la concursuri sau campanii ale SC ART CREATIV SRL , decat daca aceasta se realizeaza in numele minorului de catre reprezentantul legal sau tutorele minorului în cauza, conform legii.

Minorii care au implinit varsta de 16 ani pot achizitiona produse SC ART CREATIV SRL numai dacă au acordul reprezentantului sau tutorelui legal, conform legii.

De asemenea, orice persoana care ne furnizeaza datele personale prin intermediul site-ului sau alte aplicatii sau dispozitive acoperite de aceasta Politica de confidentilaitate garanteaza ca este major, respectiv are capacitate deplina de exercitiu.

Orice colectare sau prelucrare de date cu caracter personal ale minorilor se va realiza numai în conditiile legii, si avand in vedere cele de mai sus.